Youtube’da özellikle son bir yıldır sessizce gelişen bir video dalı oluşmuş durumda. Bu kategoriye ASMR deniyor. Ayrıca bu videoları çeken kişilere de ASMRTİST adıyla hitap ediliyor. Siz eğer bu videoları yeni yeni izlemeye başladıysanız, ilk önce garip gelecektir. Fakat sonrasında diğer herkes gibi zamanla alışacak, hatta alışkanlık haline getireceksiniz. Konumuzdan kısaca bahsettiğimize göre şimdi ASMR Nedir Ne Demektir ASMR Açılımı başlıklı konumuza başlayalım.

ASMR Nedir?

Literatür’deki adıyla Otonom Duygusal Meridyen Tepkisi anlamına gelmektedir. Biraz daha açacak olursak kısaca beyin orgazmı olarak da ifade edebiliriz. Yani nasıl ki vücudunuz bazen kaskatı kesildiğinde masaj yaptırınca rahatlık hissedersiniz, işte ASMR’ de tam olarak o işe yaramaktadır. Beyinsel yorgunluğu, yoğun iş güç temposundan dolan kafanızı biraz olsun boşaltma işlemi görmektedir. Uygulama mantığı ise karşınızda özel mikrofonlarla sessiz ama kulağınızın dibinden size fısıldayan ya da tırnak sesleri gibi sesler çıkaran kişinin yaptığı işlemler olarak bahsedebiliriz. Bu sesler neden bizi rahatlatıyor? diye soracak olursanız. Kesin bir cevabı’nın olmaması ile birlikte, fısıltıların insana güvende olduğu hissinin verilmesi olarak ifade ediliyor. Bir süre dinlemeye kalkarsanız, rahatlatıcı etkisi uyku etkisine dönüşecektir. Bu nedenle pek çok kişi artık ASMR’ı uyku problemlerinin giderilmesi için kullanıyor.

ASMR Açılımı Nedir

Asmr’ın ingilizce açılımı autonomous sensory meridian response‘dir. Yani yukarıda Türkçesini bahsettiğimiz otonom duyusal meridyen tepkidir.

Asmr Türleri Nelerdir

Anlaşılamayan Fısıltı: İzlediğiniz kişinin mikrofonunun dibinden sizlere bazı kelimeler fısaldadığını duyuyorsunuz. Fakat tam olarak ne diyor anlamıyorsunuz. İşte tam olarak buna Anlaşılamayan Fısıltı adı veriliyor. Güçlü bir tetikleyici türdür.

Asmr Mukbang: Yayıncı kamera karşısında çıt bile çıkarmadan sadece yemeğini yiyor. Bu yemek kimi zaman bir ev yemeği kimi zamanda ahtapot gibi ilginç deniz canlıları olabiliyor. Kısaca, mikrofon ayarları son seviyede size yediği yemek seslerini iletiyor. Bu sveni olan kadar sevmeyeni de olan bir türdür.

Asmr Tıkırtı: Yayıncı iki tırnağını birbirine vurma, masaya yavaşça sert bir eşya ile dokunma yada bir kitabı tıkırdatma gibi yöntemlerle sürekli olarak sizlere bu sesleri iletiyor. Buna da Tıkırtma türü deniyor.

ASMR Mikrofon

Bu işte ki en mühim şey mikrofondur. Bunu gidip telefonunuzun mikrofonu ile de yapmak isteyebilirsiniz. Fakat verim çok çok az olacaktır. Çünkü bu tarz mikrofonlar sesi belli bir seviyeye kadar karşıya iletebilir. Ayrıca dışarıdan gelen pek çok gereksiz sesi de dinleyiciye iletir. Şimdi sizlere bu işte ki en iyi bir kaç mikrofondan bahsedeceğim.

Rode NT-USB Mikrofon: Aynı zamanda kayıt işleri için de kullanılan bu mikrofon en iyiler arasında yer almaktadır. Fiyatı da kur artışı ile son dönemde 2 bin lira civarlarında seyrediyor.

Blue Yeti: Asmr e yeni başlayan kişilerin genellikle tercihi olan bu mikrofon ses performansı açısından çok iyi sonuçlar vermektedir.

3Dio FS: Müthiş bir kaliteye ve farklı tasarıma sahip olan bir mikrofondur. Kulak fısıldama yada kulak kaşıma tarzı video yapanların ilk tercih ettiği ürünlerden olmaktadır. Ayrıca izleyiciler için tasarımsal olarak her zaman daha iyi bir not almıştır.

Tascam: Çok eski zamanlardan beri bulunan ve kalitesini her zaman koruyan Tascam, özellikle benim favori ürünlerimdendir. Ufak yapısının yanı sıra sesi en ince ayrıntısına kadar karşıya yansıtmaktadır.

Asmr hakkında en çok merak edilen konuları ASMR Nedir Ne Demektir ASMR Açılımı yazımızda ele aldık. Sizler de bu gibi içerikler ve ayrıca marketlerin haftalık indirimli ürünlerini görmek isterseniz mutalaka buradan sitemizi ziyaret ediniz.