Ev temizliğinde en önemli faktörlerden bir taneside cam temizliğidir. Çünkü dışardan ve içten temiz görünsün istersiniz. Havaların kötü olduğu mevsimlerde kirlenen camlar. Yaz aylarında belirginleşen lekeler camlardaki kirleri iyice belli ediyor. Ev temizliğinde en önemli faktörlerden biri ayrıca en zor kısımlarından da bir tanesi cam temizlemek. Bizde Cam Silmenin Kolay Yolları En Kolay Nasıl Silinir konusunu işledik. Annelerimizi neredeyse haftada bir veya iki kere camları silerken görüyoruz. Tabikide onların eline su dökemeyiz fakat annelerimize yardım amaçlı böyle pratik bilgiler vermemiz onları rahatlatacaktır.

Cam En Kolay Nasıl Silinir?

Camları silerken her zaman yukarıdan aşağı doğru silmelisiniz. Çünkü aşağıdan başlarsanız yukarıya geçtiğiniz zaman yukarıdan akan kirler aşağı doğru gelecektir. Yukardan başlarsanız tekrar kirlenmesini engellersiniz. Sadece marketlerde satılan cam silme ürünlerine ihtiyaç duymanıza gerek yok. Doğal yollar ile sirke, limon suyu ve maden suyu yani soda ile doğal malzemeleri kullanarak camları temiz ve lekesiz bir görünüme getirebilirsiniz. Cam silme suyunuzun içerisine biraz sirke damlatarak silerseniz cam daha parlak ve temiz görünüme sahip olur. Cam silerken nemli bez ile sildikten sonra hemen ardından kuru bezle silin. Çünkü camda iz kalmasını engelleyecektir.

Cam Silerken Önce Hangi Taraf Silinmeli?

Cam temizliğinde ilk olarak iç taraftan silmeye başlayın. Çünkü dış yüzey daha çok kir tutar. Böylece içten sildikten sonra dışa geçerseniz, dışta olan kirleri daha net görür ve daha güzel temizleyebilirsiniz.

Cam Temizliği Sıklığı Ne Kadar Olmalı?

Cam silme sıklığınız kişiye göre değişir. Fakat yağmurlu veya yağmur beklediğiniz zamanlarda boşuna silmeyin. Ayrıca çok güneşli havalarda silmeniz halinde çizikleri ve lekeleri fark edemezsiniz. Ayda 1 silmeniz yeterli olacaktır.

Camdaki Çizik Nasıl Gider?

Camda oluşan çizikler pasta cila gibi ürünler ile giderebilirsiniz. Ayrıca doğal bir yöntem ise diş macunu kesinlikle iyi gelecektir. Camlardaki, buzdolabı, mutfak dolaplarınıza kadar birçok çiziğe diş macunu sıkın ve hafif nemli bir bezle silin. Ardından hafifce ovalayın. Çiziklerin geçtiğini görünmediğini fark edeceksiniz.

Camı Siliyorum İz Kalıyor?

Cam silerken kesinlikle eldiven takın. Çünkü parmak ve el iziniz çıkar. Ayrıcak renkli gazete kullanmayın. Cam silerken iz bırakmayan bezler yani mikrofiber bez tercih edin.

Cam Silerken Ne Kullanmalıyım? Camlar Ne İle Silinir?

  • Gazete Kağıdı
    Her zaman evde bulabileceğiniz en basit ve en etkili yöntemdir. Fakar renkli gazete kağıdı kullanmayın. Ayrıca gazete kağıdı ile cam silerken bir temizlik suyuna malzemesine ihtiyaç yok. Cama su sıkarak silebilirsiniz.
  • Bez
    Mikrofiber bezle silerseniz diğer bezlere göre farkı direk göreceksiniz.
  • Eski Tişört veya Atlet
    Kullanmadığınız eski tişörtler böyle yerlerde kullanılmak için birebirdir.

Cam Silme Suyuna Ne Koyabiliriz

  • Limon Suyu
  • Sirke
  • Tuz
  • Sabun
  • Bulaşık Deterjanı
  • Şampuan
  • Yumuşatıcı

Cam silmek için hazırladığınız suya bunları ekleyebilirsiniz.

Ulaşılamayacan Camlar Nasıl Silinir?

Herkesin yaşadığı bir sorundur. Camları silmek için pencereye tırmanan, koltuğa veya merdivene çıkarak canımızı tehlikeye atıyoruz. Ne kadar bir şey olmaz desenizde çok riskli ve yapılmaması gereken bir hareket. Cam silerken ulaşılmayan yerlere uzun saplı bir cam sileceği ile kolayca temizleyebiliriz. Ayrıca evde olan bir uzun sopaya bez dolayarak da kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Parex Pratik Cam Sileceği Nedir

Parex Pratik Cam Sileceği pürüzsüz yüzeyleri temizlemek için tasarlanmıştır. Cam ve ahşap gibi yerlerde kullanabilirisiniz. Ayrıca esnek kauçuk başlığı, emici süngeri ve ayarlanabilir sapı ile ulaşadığınız yerlere kadar kolay temizlik imkanı sağlar. Gayet uygun fiyatı sayesinde rahatlıkla alıp kullanabilirsiniz.

Cam Silmenin Kolay Yolları En Kolay Nasıl Silinir yazdık. Son olarak Diğer yazılarımıza anasayfamızdan göz atabilirsiniz.