Çağımızda artık erkekler de kadınlar kadar vücut ve cilt bakımlarına dikkat eder hale gelmiştir. Bu toplumsal baskılar nedeniyle sanki erkeğin yapmaması gereken bir şeymiş gibi anılıyor olsa da bakımlı olmak tüm insanlar için önem arz etmektedir. Bacak tüylerini almak denildiği zaman ise genellikle aklımıza kadınların yaptığı bir ritüel gelir. Fakat unutmayalım ki eğer size rahatsızlık veren tüy ( ya da erkekler için kıl) varsa onu almak, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan daha iyi olmanızı sağlayacaktır. Şimdi isterseniz gelin bir erkeğin bacak kıllarını almasının yararlarını ve ne tarz işlemler ile alabileceğine Erkeklerde Bacak Kıllarını Almanın Faydaları Nelerdir adlı yazımızda bir bakalım.

Erkek İçin Bacak Kılı Almanın Yararları Nelerdir?

Bacak kılı almanın yararlarından bahsetmeden önce isterseniz psikolojik nedenlerinden bahsedelim. Ülkemizin Coğrafi yapısı bakımından özellikle erkeklerde kıl yapısı oldukça yoğundur. Bu yoğunluk bazen gerçek anlamda kişiyi rahatsız edebilir. Hatta bazı durumlarda yakın arkadaşlarının dalga geçmesine neden olabilir. Bu gibi bir durumda, dile getirilmese bile insanın moralini bozan pek çok sorun ortaya çıkacaktır. Özellikle yaz ayına girdiğimizde bu bacak kıllarını alma ihtiyacı artacaktır. Bunun en baş sebebi ise deniz ya da havuz gibi yerlere gidildiğinde kendinizi huzursuz hissedebiliyor olmadınızdır.

Günlük Yaşantımızda bacak kıllarını almanın yararları ise şöyledir;

  • Bacaklarınız için yaralanma gibi olaylar söz konusu olduğunda direkt olarak yaralı bölgeye ilaç ya da pansuman tedavisi uygulanabilir.
  • Yaz aylarında kot pantolon türevi uzun kumaşlar giyildiğinde fazladan terleme ve kaşıntının önüne geçer.
  • Estetik olarak güzel bir görünüm sağlar.
  • Normal zamanlarda lif ile yıkanılsa dahii deriden çıkmayan bölgesel kirlerin temizlenmesi daha kolay olur.

Futbolcular Neden Bacak Kıllarını Alırlar?

Futbolcular maç esnasında topa kayma müdahalesi yaparken ekstra sürtünmenin önüne geçmek için kıllarını alırlar. Bunun yanı sıra estetik açıdan kıllarını alan pek çok sporcu da mevcuttur. Bir diğer inanış ise kılların ufakta olsa enerji kaybına neden olmasıdır. Ayrıca ister bisikletçi ister atlet ya da futbolcu olsun şort giyidiklerinde üstlerine tam oturmasını ve kaymamasını isterler. Bu sebeple de vücuttaki kıllar kayganlığı arttıracak ve sporcu rahatsız olacaktır. Son olarak ise ani sakatlık ya da yaralanma yaşayan futbolcuların yaralarına anlık müdahale çok önemlidir. Kıl olduğunda bu yaralara ulaşmak daha zor olacaktır. Bu sebeple ne taraftan düşünürseniz düşünün kılsız bir bacak daha iyi bir tercih gibi görünecektir.

Erkek için Bacak Kılları Ne İle Alınmalı?

Tüy ya da diğer bir adıyla kılları almanın pek çok yolu bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri

Traş BıcağıBu yöntem en sık kullanılan ve en zahmetsiz olandır. Fakat unutmamak gerekir ki aldıktan kısa bir süre sonra kıllarınız tekrar çıkacaktır. Ayrıca cilt yapınıza bağlı olarak pötür bir görüntü oluşabilir.
Tüy Dökücü KremÖzellikle erkekler için en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Traş bıçağından biraz daha zahmetli olan bu yöntem deriye sürülen kremin bir süre sonra aparat ile alınarak kılların alınması sağlanır. Bu yöntemle alınan kıllar, traş bıçağına göre bir kaç hafta daha sonra çıkacaktır.
AğdaYöntemler arasında en acı duyulanı bu diyebiliriz. Fakat unutmayın ki her acının sonunda bir mutluluk vardır. Bu da aynı şekilde pürüzsüz ve aylarca kılsız bacak isteyen erkeklerin yönelebileceği bir yöntemdir.
EpilasyonGenellikle kadınların tercih ettiği bir yöntemdir. Fakat ülkemizde yaygınlaştıkça erkeklerinde kullanmaya başladığı bir yöntem olmuştur. Yıllarca kıl görmek istemeyen erkekler kıl köklerini yaktırarak elveda diyebilir.
Ağda MakinesiErkekler için çok çok az kullanılan bir yöntemdir. Traş bıçağının yaptığı işi biraz daha güvenli ve biraz daha geciktirici bir şekilde yapmaktadır.

Futbolcular Bacak Kıllarını Ne İle Alıyor?

Peki futbolcular bacak kıllarını ne ile alıyor? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Bu sorunun tek bir yanıtı yok fakat genel olarak bahsetmek gerekirse, özellilkle profsyonel futbolcular bacaklarına epilasyon yaptırmaktadır. Bunun başlıca sebbi ise sürekli uğraşmak istememeleridir.

Vücut Kılları Enerji Harcar Mı?

Bu soruyu sizler için hem yerli hem de yabancı kaynaklardan araştırdık. Fakat kılların enerji harcadığına dair tek bir bilimsel kaynağa ulaşamadık. Sadece insanlar kendi düşüncelerini yazarak (kıllar enerji harcar) mantığına ulaşmışlar. Bu sebeple en azından şuanlık diyebiliriz ki kıllar vücut için herhangi bir enerji ihtiyacı doğurmaz ve enerji harcamaz.

Sizler için kısa ve bilgilendirici bir blog yazısı hazırladık. Okuyup zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Erkeklerde Bacak Kıllarını Almanın Faydaları Nelerdir? gibi konulara ilgi duyuyorsanız buraya basarak sitemize bir göz atabilirsiniz.