Ayrılık da aşk gibi hayatın bir gerçeğidir. Hem kadın hem de erkek için sıkıntılı olan bu dönem iki cins içinde farklı bir şekilde ilerleyebiliyor. Genellikle erkek ilk zamanlar ‘oh be rahatladım’ kafasındayken kadın ufak ya da büyük çaplı depresyona girebiliyor. Tabii durumlar tam tersi de olabilir fakat burada çoğunlukla gerçekleşen ihtimaller üzerinde duruyoruz. Dediğimiz gibi erkek için ilk dönemler kolay geçer. Arkadaşlarıyla tatile çıkar ya da kafa dağıtmalık ortamlarda bulunur. Uzun süredir görüşmediği kız arkadaşlarıyla görüşmeye başlar vs. bu liste uzar gider. Biz bugün ki konu başlığımıza dönecek olursak önemli bir soruyu cevaplandırmak istiyoruz. Bu ise aslında çok basit gibi gözüken karmaşık bir soru Erkek Ayrıldıktan Sonra Ne Zaman Özler Geri Dönüş Sinyalleri Nelerdir? Hadi gelin bir bakalım.

Bir Erkek Ayrıldıktan Ne kadar Süre Sonra Özler?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi eğer travmatik ya da kesinlikle sizden kaynaklı bir ayrılma olmadı ise erkek için ayrılık süreci gayet iyi ilerleyecektir. Bunu üzülerek söylüyoruz fakat maalesef hayatın gerçeği bu şekildedir. İlk başlarda kadın tek bir mesaj bekler. O mesaj gelse zaten en büyük adımları kadın atacaktır. Fakat erkek bu işi bir de inada bindirdiyse o mesaj erken aşamada asla gelmez. Yani kısaca erkek erken dönemde büyük ihtimalle ne özleyecek ne de yazacaktır. Bahsettiğimiz gibi kafasını dağıtacaktır. Fakat sonrasında elbette işler tersine dönecektir.

Eğer sizi gerçekten sevmişse… bakın bu kısım gerçekten çok önemli. Eğer bir erkek sizi gerçekten çok sevmişse mutlaka ama mutlaka özleyecektir. Tabii ki kahîn değiliz net bir süre veremeyiz fakat ortalama olarak ayrıldıktan sonra 20-40 gün arasında ne yaparsa yapsın, kafasını nasıl dağıtmaya çalışırsa çalışsın. Hatta ve hatta hayatına yeni birini almaya çalışsa bile sizi gerçekten sevmişse özleyecektir. Zaten özlemiyorsa ayrıldığınız için kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Çünkü gerçekten sevmiyordur. Ancak özlemesi doğrultusunda yapacağı bir kaç hamle vardır şimdi onlara bir bakalım.

Geri Dönmek İsteyen Erkek Neler Yapar? Erkeğin Dönüş Sinyalleri Nelerdir?

Size bunları daha iyi anlayabilmeniz için madde madde yazıp minik açıklamalar bırakacağız. Her yazımızda olduğu olduğu gibi bu yazımızda da önemli bir noktayı belirtmek istiyoruz. Bizler ne klinik psikolog ne de ilişki konusunda profesyonel isimleriz. Sadece yazılmış çoğu makaleyi ve blog yazısını okuyup (bunların arasında yabancı kaynaklarda var) deneyimli isimlerin söylediklerini harmanlıyoruz. Bunu da belirttikten sonra maddelerimize geçebiliriz. İşte dönmek isteyen erkeğin bazı tipik davranışları;

  • Fotoğraflarınızı Beğenme: Çağımızda ki sosyal medyanın kullanım oranından dolayı artık en baş belirti bu diyebiliriz. Ayrıldığınız dönemde attığınız fotoğrafları beğenmeyen erkek 3-4 hafta sonra atmış olduğunuz fotoğrafları beğenir. Unutmayın buradaki mesaj şudur: ‘Ben buradayım’
  • Özel Gün Ya Da Güncel Problemlerinizle İlgili Yardımcı Olma İsteği: Ayrıldığınız dönemde ağladığınızı ya da çok üzüldüğünüzü bildiği halde yüzünüze bakmayan hatta belki engelleyen eski flörtünüz birden değişir. Mesela doğum gününüz bu döneme denk gelirse kesinlikle kutlar. Hastanede fotoğraf atmışsanız direkt sorular sorar. İlgilendiğini belli eder.
  • Karşınıza Çıkması: Özellikle gittiğiniz mekanları ya da okuduğunuz kampüs gibi sürekli bulunduğunuz yerleri biliyorsa buralara uğramaya başlar. Fakat eğer siz burada ‘ne işin var’ diye soracak olursanız rastlantı olduğunu söyleycektir.
  • Göndermeli Postlar Paylaşması: İnstagram hikayesinde sürekli atarlı sözler diye tabir ettiğimiz sözleri paylaşmaya başlar.
  • Alkollüyken Aramak: Bu tabii ki de tüm ilişkiler için geçerli değildir. Fakat normalde alkol kullanan bir kişi ise bunu kullanarak sizinle iletişim kurmaya çalışacaktır. Olumsuz bir yanıt verirseniz alkollüydüm diyecektir. Ayrıca alkol cesaretlendiricidir.

En çok başvurulan yöntemler bunlardır. Diğer bir madde ise eğer eski erkek arkadaşınız cesaretli ve kendinden emin bir yapıya sahipse direkt olarak gelip sizinle konuşacaktır. Özlediğini söyleyecektir. Ancak unutmayın ki bu düşük bir ihtimaldir.

Bugünkü yazımızda Erkek Ayrıldıktan Sonra Ne Zaman Özler Geri Dönüş Sinyalleri Nelerdir? hakkında bilgilendirici yazı hazırladık. Umarız sizlere az da olsa bir yararımız olmuştur. Eğer daha fazlasına ulaşmak isterseniz buradan sayfamızın blog bölümüne erişim sağlayabilirsiniz.