Evlilik hem kadın hem de erkek için dünyada ki en güzel hislerin başlarında gelmektedir. Birbirini seven iki insan hayatlarını birleştirmek isterler ve bizlerde buna evlilik deriz. Böylesine güzel bir durum sonucunda çiftlerin isteklerine bağlı olarak çocukları olur. Sonuçta da çekirdek aile dediğimiz kurum oluşmuş olur. Ancak hayatının sonuna kadar birbirine söz vermiş olan bu iki insan için işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Bu gibi durumlar sonunda da öncelikle tartışmalar gelişir. Bu tartışmalar sonucunda ise maalesef hoş olmayan ayrılıklar gerçekleşir. Peki ayrılıkları önceden fark etmek mümkün mü? Özellikle kadınlar için hazırladığımız bu yazımızda Eşinden Soğuyan Erkek Belirtileri Nelerdir? adlı içeriğimizi ele almak istiyoruz. Hemen gelin detaylarına bakalım.

Karısından Soğuyan Erkek Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki bizler bir ilişki koçu vs. değiliz. Sadece sizlerin pek çok site dolaşarak bu konuyu uzun uzun araştırmanızı istemiyoruz. Bu sebeple yerli ve yabancı kaynaklardan notlar alıp toplu şekilde sizlere sunuyoruz. Şimdi konumuza geçecek olursak şunları söyleyebiliriz. Karısından yani sizden soğuyan erkek ile ilgili bilmeniz gereken en başlıca şey davranışlarıdır. Bu davranışları şu maddeler halinde kısaca ele alabiliriz:

  • Sizi Eskisi Gibi Dinlemez: Aslına bakarsanız sizi dinlemediğini de gizlemeye çalışır yalan yere sempatiklikler yapar. Fakat bir kadın bunu kesinlikle anlar. Örneğin siz bir şeyler anlatırken dikkati sürekli telefonunda ya da televizyondadır. Siz neden beni dinlemiyorsun? dediğiniz an durumun kesinlikle böyle olmadığını söyler
  • Yaptığı Sürprizler Bir Anda Kesilir: Yapmış olduğumuz araştırmalar bu maddenin çok önemli olduğunun üzerinde duruyor. Eğer eşiniz normalde ayda 1 ya da en kötü 3 ayda 1 sürpriz yapıyorsa artık onu bile yapmamaya başlar.
  • Dış Görünüşünüze Göndermeler Yapar: Aslında bunu tüm erkekler yapmıyorlar. Ancak son raddeye gelen bir erkek bu gibi çok kaba bir eleştiriyi bile rahat şekilde yapabiliyor.
  • Eski Cinsel İstekleri Bulunmaz: Bir erkek cinsel isteklerinden bile vazgeçmişse ve sizinle çok zor birlikte oluyorsa durum ciddi olabilir. Bunu kesinlikle konuşmanız ve altında yatan nedeni öğrenmeniz gerekir. Çünkü bu gibi durumlar bazen bir hastalık sebebi ile de olabiliyor.
  • Muhabbetleri Yarıda Keser: Daha düne kadar sizinle her konuda en ince detaylara kadar konuşan erkek bir anda sus pus olur. Bu artık size tahammülü kalmadığının bir işareti olabilir. Ancak bu gibi durumlar iş ile ilgili problemlerde de öne çıkabilir. Bu sebeple mutlaka konuşmakta fayda vardır.

Evli Mutsuz Erkek Nasıl Davranır?

Bu konuyu iki şekilde ele almamız daha doğru olabilir. Birisi henüz yeni evliler, diğeri ise evliliklerinin üzerinden en az 5 sene geçmiş çiftler. Yeni evliyseniz ve eşiniz henüz ilk aylardan çok farklı tavırlar takınıyorsa buradaki durum farklıdır. Şöyle bir açıklama yapmak kısmen doğru olabilir: Erkekler evliliğe kadar çok daha rahat ve daha az sorumluluktan oluşan bir hayat yaşarlar. Ancak evlendiklerinde omuzlarındaki yük kadınlarda da olduğu gibi artar. Bu sorumluluk duygusu ve sürekli aynı evde yaşama hissi içindeki heyecanı öldürebilir. Sizinle evlenip sizi elde ettikleri gibi çok yanlış bir psikolojiye girebilirler. Bu sebeple mutlaka eşiniz ile duygularınızı paylaşıp başka bir sorun olmadığını sorabilirsiniz.

Eğer ikinci olarak bahsettiğimiz 5 yıl evli veya üzerindeyseniz burada durum biraz daha komplike olabilir. Yani çok farklı etkenler işin içinde olabilir. Bu, eşinizin hayatında başka bir kadın olabileceğinden, artık sizden sıkılmış olabileceğine kadar uzayabilir. Sizden sıkılmış olmasında asla kendinizi suçlu hissetmemelisiniz. Böyle bir uyarı yapabiliyoruz çünkü kadınlar bu gibi durumlarda kendilerinde değişiklikler yapmak istiyorlar. Sonuçta ise erkeklerin davranışlarında bir fark görülmüyor. Bu sebeple artık sizinle ilgilenmediği açık şekilde belli olan, kapıdan girişte güler yüzünüze bile bakmayan, yemeğini yiyip bir kelime etmeyen, televizyon karşısında uyuyakalıp yatağa bile gelmek istemeyenler bu kategoriye girebilir. Ancak her türlü koşulda da altında başka bir neden olabilir diye eşinizle konuşmalısınız.

Bir Erkek Eşiyle Neden İlgilenmez

Yukarı saymış olduğumuz sebeplerin tümünden dolayı erkek, eşine olan ilgisini kaybedebilir. Bunun sonucuna Eşinden Soğuyan Erkek Belirtileri Nelerdir? diye düşünebilirsiniz. Eşiniz sizden herhangi bir sebepten dolayı soğumuş veya yaşamlarının monotonlarından sıkılmış olabilir. Erkekler hormonal dengeler açısından da anlık olarak kötü kararlar verebilirler. Bu durumda başka bir kadına da ilgi duymuş olabilir. Çok yanlış olan bu davranışın altında kendinizi kesinlikle suçlamanızı tavsiye etmiyoruz. Özellikle günümüzde sosyal medya aracılığı ile insanlar birbiriyle çok kolay tanışıp kendilerini olduklarından farklı gösterebiliyorlar. Bu gibi sebeplerin tümünden dolayı eşiniz sizinle ilgilenmiyor olabilir. Ancak her zamanda bu kadar pesimist olmak yerine sakince oturup konuşup altta yatan nedeni öğrenebilirsiniz. Eğer kesinlikle davranışlarında bir sorun olduğundan eminseniz ve bunu reddiyorsa o zaman biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir.

Evlilikte İlgisiz Erkek Neler Yapar 5 Madde

Evlilikte ilgisiz erkeği fark etmenizi sağlayacak en başlıca 5 maddeden bahsetmek istiyoruz. Bu maddelerin en az 3’üne kesinlike evet diyorsanız ilişkinizde bazı sorunlar olabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak her insanın farklı yapıda ve özellikte olduğunu unutmamalı ve açığını yakalamamanız için ilgisizliğini çok iyi saklayabilen erkekler olduğunu da bilmelisiniz.

  1. Sürekli Bir Şeylerle Uğraşır ve Siz Konuşmaya Çalıştığınızda Hızlıca Geçiştiren Cevaplar Verir
  2. Eğer Öncesinde Ufakta Olsa Sürpriz Yapıyorsa Artık Bunları Yapmayı Keser
  3. Eve Sebepsiz Yere Geç Gelmelere Başlar
  4. Özel Günlerinizi Unutur, Hatırlasa Bile Kutlamaz ve Unuttuğunu Dile Getirir
  5. Saçınızda Ya Da Kıyafetlerinizde Ki Değişiklikleri Asla Fark Etmez

Bu sebepler ve daha bunlara benzer niceleri sizler için yol gösterici olabilir.

İlgisiz Erkek Nasıl Yola Getirilir

Konumuzun bütünlüğü açısından bu konuyu evli çiftler üzerinden ele alacağız. Öncelikle unutmayın erkeğin ilgisizliği pek çok farklı durumdan kaynaklanabilir. Sizler bu konuları analiz ettiyseniz ve eminseniz o doğrultada müdahaleler edebilirsiniz. Ancak bizlerin genel itibariyle önereceği bir kaç yöntem olacaktır. Bunlar kısaca şunlardır:

Sizlerde İlginizi Azaltın: Bu yöntem çoğunlukla belirli düzeyde işe yaramaktadır. Eşiniz ona olan ilginizi azalttığınızda bunu anlayacaktır. Bu durum onun merak duygularını kabartacaktır. Sizinle konuşmak isteyecek ve anlamsız ilgi göstermeye başlayacaktır. Sonuç olarak ise ilişkilerde bilinen bir söz tekrar işe yaramış olacaktır ”Kaçan Kovalanır

Sorununuzu Açıkça Dile Getirin: Kadınların yaptığı en büyük hatalardan biri ilgisizliği fark etse bile bunu dile getirmemek oluyor. Bu durumda da erkek, eşinin durumu fark etmediğini düşünüp aynı tavırları devam ettiriyor.

Eğer Çok Bunalttığınızı Düşünüyorsanız Bir Süre Onun İstediği Gibi Davranın: Burada bahsettiğimiz şey tabii ki karakterinizi değiştirin değil. Ancak erkekler fazla ilgiden bunabiliyorlar bu sebeple onun istediği tarzda davranın ve 1 haftalık süreçte ilgi oranının artıp artmadığına dikkat edin

Değerli okurlarımız, Eşinden Soğuyan Erkek Belirtileri Nelerdir? yazımızı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. Son olarak belirtmeliyiz ki her erkek ve kadın birbirinden farklı karakterlere sahiptir. Bu sebeple en doğru kararı eşinizin karakterine göre siz vermelisiniz. Bu tarz içeriklerimiz hoşunuza gidiyorsa da hemen buraya basarak en güncellerine hemen göz atabilirsiniz.