Tüm dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya uygulaması İnstagram’dır. İnsanların arkadaşları ile online ortamda sürekli haberleşmesini sağlayan bu uygulama fotoğraf ve video gibi görsellerle iletişimi daha da güçlendiriyor. Özellikle 2017 yılında hayata geçirilen instagram story özelliği ile herkesin 24 saat içinde kaybolan hikayeler göndermeye başlaması uygulamayı kuşkusuz çok daha popüler bir hale soktu. İnstagram hikayelerinizi gönderdiğinizde profilinizin gizlilik durumuna göre gören kişi sayıları da değişebiliyor. Etkili profesyonel bir fotoğraftan daha çok, günlük sıradan fotoğraf ve videoların yer altığı instagram hikayeler kısmı ile ilgili en çok merak edilen sorulardan bir tanesi ise; İnstagram paylaştığınız gönderiyi neye göre sıralıyor? ve İnstagram hikayeleri neye göre sıralanıyor? Oluyor. İsterseniz daha fazla uzatmadan 2021-2022 yılı için İnstagram Algoritmasının işleyişine hemen bir göz atalım.

İnstagram Story Bakanlar Neye Göre Sıralanıyor?

Öncelikle bilmelisiniz ki hikaye görünteleme sıralamasında üst sıralarda gözükenler şans eseri oralarda bulunmuyor. İnstagram Algoritması dediğimiz şey bu aşamada görevini harika şekilde yerine getiriyor. Peki, bu robot tam olarak nasıl çalışıyor merak ediyor musunuz? Açıkçası basit bir mantığı bulunmaktadır. İnstagram profil fotoğraflarınıza beğeni yorum yapan kişiler öncelikli sırayı alıyor. DM’den konuştuğunuz kişiler aynı şekilde üst sıralarda yer alıyor. Hatta İnstagram, konuştuğunuz kişilerin daha önemli olduğunu düşünüp buna göre sıralıyor. Mesajlaşılan kişiler muhakkak bir süre sonra hikayenizi gören ilk 10 arasında yer alıyor. Yani anlayacağınız instagram kullanılarının arasındaki ilişkiler hikaye görünümüne doğrudan etki ediyor.

İnstagram Öne Çıkanlar Bakanları Görmek

İnstagram, hikayelerinin aşırı derecede tutulmasının ve sevilmesinin ardından hemen başka bir özellik getirdi. Bu özellik ile 24 saat sonra kaybolacak olan hikayelerinizi profilinize sabitleyebiliyorsunuz. Bu sabitleme ile siz istediğiniz müddetçe sanki fotoğraf koymuşsunuz gibi profilnizde bu gönderiler duruyor. Üstelik bunları şablon haline getirip benzer fotoları aynı listeye bile ekleyebiliyorsunuz. Buraya kadar hepimiz biliyoruz. Peki, Önce çıkarttığımız hikayeye bakınları görmek mümkün mü? Pek çok kişi ”Öne çıkan hikayelere bakanları göremiyorum” diye yakınıyor. Fakat şunu kesin olarak söylemek isteriz ki bunun direkt olarak görülmesinin bir yolu yok. Şu ana kadar ne İOS ne de Android sistemlerinde böyle bir uygulama geliştirilemedi. Açıkçası bu öne çıkarma sekmesi ilk başladığında instagram 1 ay bile geçmiş olsa hikaylere bakanları görmenize izin veriyordu. Ancak pek çok kişinin şikayetçi olması ve kötü geri bildirimler yollaması sebebi ile bu uygulama kaldırıldı. 24 saat içinde görebildiğiniz kadar kişiyi görebileceksiniz. Ayrıca ”hemen tıklayın ve tüm bakanları görün” tarzında sizi kandırmak isteyenlere de prim vermeyin. Bu gibi hileler sizin hesabınızı bile çalabilir.

İnstagram Hikaye İzleyip Görünmemek

Çeşitli sebeplerden ötürü bazı kişilerin hikayelerine bakıp görünmemek isteyebiliriz. Eğer bu kişinin profili herkese açık şekilde ise bir fake hesap açıp istediğiniz kişinin hikayelerini rahatça izleyip kendinizi gizleyebilirsiniz. Ancak profili gizli ise işler biraz zorlaşıyor. Burada yapmanız gereken bir kaç işlem olabilir. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki o kişi muhtemelen fake yani sahte hesabınızla istek atsanız bile onaylamayacak. Bu sebeple hiç o yöntemi denemeyin. Biz, aracı olmamak için size direkt olarak link vermeyeceğiz ancak hem internet sitesi hem de app olarak pek çok seçenek bulunmaktadır. Fakat şunu belirtmeliyiz ki her ne kadar çevreniz ve arkadaşlarınız böyle şeyler kullanıyor olsa da bir gün hesabınıza zarar gelebileceğini unutmamalısınız. Çünkü bu tarz siteler ve uygulamalar sizden muhakkak mail adresinizi ve şifrenizi istemektedir. Eğer bunları göze alıp ”Ben o hikayeyi göreceğim” diyorsanız kolay şekilde çeşitli kaynaklar bulabilirsiniz.

İnstagram Önce Çıkanlar İsim Yazma

İnstagram’da bahsetmiş olduğumuz gibi Önce Çıkanlar kısmı bulunmaktadır. Bu kısmı zaten çoğu profilde sizler de görmüşsünüzdür. Buraya önceden atmış olduğunuz hikayeleri koyarak ölümsüzleştirebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın ki buraya hikaye eklemek için kesinlikle normal hikaye kısmınıza o hikayeyi koymuş olmanız gerekmektedir. Yani direkt olarak öne çıkanlara koyayım insanlar görmesinler şeklinde bir olay gerçekleşmiyor. Peki, Instagramda öne çıkardığınız hikayeye isim yazmak için ne yapmalısınız? Çok Basit!

  1. İnstagram profilinizi açın
  2. Sağ üst taraftaki üç çizgiye dokunun
  3. Arşiv sekmesine tıklayın
  4. Buradan bir hikayeye basın
  5. Hemen alt orta kısımdaki öne çıkar sekmesine tıklayın
  6. Öncesinde hiç hikaye eklemediyseniz Yeni sekmesine tıklayın
  7. Burada hemen isim verin ve Ekle Seçeneğine basın

İşlem bu kadar basit şekilde işliyor. Eğer öne çıkan hikayenin ismini değiştirmek isterseniz hemen profilinizde öne çıkan bir hikaye sekmesine basılı tutun. Ardından Öne Çıkarmayı Düzenle sekmesine tıklayın ve Ad olarak yazan kısmı istediğiniz şekilde doldurun. Bu kısım için sınırlı harf hakkı bulunduğunu sakın unutmayın. Sonrasında sağ üst kısımda Bitti’ye basın ve işlemi bitirin.

Instagram Hikayeleri Neye Göre Sıralanıyor? tarzı içeriklerimiz ile kolayca bilgilenmek ve öğrenmek isterseniz hemen sizlere buradan başka gönderilere bakmanızı tavsiye ediyoruz. İçeriklerimiz oldukça kolay, anlaşılır ve etkilidir.