Sosyal Medya kullanımı her geçen gün artmakta ve geleneksel medyayı geride bırakmaktadır. Gelişen teknolojiler ve uygulamalar ile birçok yeni nesil mesajlaşma uygulaması çıkmaktadır. Bunların yanı sıra sosyal medya ağları da artık Türkiye’de hemen hemen her yaştan kişinin kullandığı platformlardır. Bu gibi platformlarda özellikle yeniyseniz ya da çevreniz de çok kullanan kişiyi tanımıyorsanız bazı terimler size zor gelebilir. Bu terimlerin yanında bazı emoji (ifadeler) de ilk bakışta size bir şey ifade etmeyebilir. Ancak merak etmeyin biz, sizler için en çok kullanılan ve özellikle gençlerin kullandığı bir ifade hakkında bilgi vereceğiz. Qwe Ne Demek? Qwe Random Gülmek Anlamı Nedir? adlı içeriğimize hemen geçelim ve detaylara bir bakalım.

Qwe Anlamı Nedir? Qwe Qwe Ne Demektir?

Bahsetmiş olduğumuz gibi Qwe genellikle gençlerin ve ergenlerin kullandığı bir ifadededir. Bazı videoların altında, fotoğrafların altında bunları görebilirsiniz. Twitch adlı canlı yayın platformunda da kullanılmaktadır. Hatta öyle ki, bu gülme tarzını ( Qwe ) yan yana uzun satır halinde bile görebilirsiniz. Bunların hepsinin onların sosyal medya jargonunda bir açıklaması elbette var. Öncelikle şu şekilde tanımlayabiliriz:

Qwe: Bu, konumuz dahilinde konuşacak olursak bir gülme random (gelişi güzel) ifadesidir. Yani önceden hepimizin bildiği ‘Hahahahahaha’ yerini artık rastgele basılan tuşlar almıştır. Bu ergenlerin ve gençlerin arasında oldukça popülerdir.

QweQweQweQwe: Eğer bu şekilde uzunca giden harf tekrarı görürseniz bu daha büyük bir kahkaha anlamına gelir. Yani görseli, yazıyı ya da videoyu izlemiş kişi tabiri caizse ‘hunharca’ gülmektedir.

Peki neden gençler bu şekilde gülmeyi tercih ediyor? diye düşünüyorsanız haklısınız. Açıkçası tam bir sebebi yok ama özellikle bu 3 harfin kullanılması kulağa daha bir haykırışlı şekilde geliyor. Sanıyoruz ki bu sebepten böyle bir gülme şekli tercih ediliyor. Ayrıca random gülmek de o an çok büyük kahkaha atıp gülmek için hangi tuşa basacağını şaşırmak olarak yorumlanıyor. Bu gibi tabirlerin herhangi bir açık anlamı bulunmadığı için bizler ortak olan yargıyı sizlere sunmaktayız.

Qwe Ne Demek? Qwe Random Gülmek Anlamı Nedir? adlı yazımızda bu gülüş ve yazış tarzının sebebini kısaca sizlere anlatmaya çalıştık. Bu ve benzeri gönderiler ile aklınıza gelebilecek tüm sorulara yanıt olmak için çalışıyoruz. Eğer okumak isterseniz buraya basarak ilgili alanlara geçip hemen göz atabilirsiniz.