Özellikle evlere kapanmak durumunda kaldığımız şu son birkaç yıl içinde pek çok işimizi online hallettik. Dersler, iş hayatımız, arkadaşlarımız ile sohbet muhabbet vb. pek çok şeyi internetten gerçekleştirdik. Ancak kabul edelim ki başlangıçta zor olsa da hepimiz bu duruma adapte olduk. Hatta pek çok yabancı kaynak geri kalan hayatımızın çoğunlukla online ortamda geçeceğini belirtiyor. Bizlerde bu gibi zamanlar her zaman ciddi işler yapmak istemeyiz. Arada deşarj olmak ve arkadaşlarımızla keyifli online vakitler de geçirmek isteriz. Bu sebeple ilk başvurduğumuz yöntem online oyunlar olur. Görüntülü konuşurken oynanacak oyunlar fazlasıyla keyif vermektedir. Peki, şu anki teknolojik gelişmeler ile ne tarz oyunlar oynayabilirsiniz? Geleneksel oyunlar nelerdir? Hepsini sizin için en güncel şekilde derledik. Hemen göz atalım.

Görüntülü Konuşma Sırasında Oynanabilecek Oyunlar

Görüntülü konuşurken oynanacak oyunlar arıyosanız şunları deneyebilirsiniz:

Kimim Ben: Eski zamanlardan beri oynanan bu oyun kısaca; Görüntülü konuşma yaptığınız kişilerden birinin mimikleri ve dış görünüşleriyle ünlü birisini tarif etmesi şeklinde oynanır. Eğer kimse bilemezse daha fazla detay verilir ve ilk bilen kişi yeni birini anlatmaya başlar. Tarifleri en hızlı bilen kişi puanları toplar!

Kulaktan Kulağa: En efsane oyunlardan olan kulaktan kulağa online ortamda biraz farklı şekilde oynanır. Öncelikle görüntülü konuşmada herkes hoparlörü kapatır. Daha sonra seçilmiş olan kişi mikrofonunu ve hoparlörü açar. Arkadaşlarından birini seçer ve hoparlörünü açmasını ister. Bu kişiye bir cümle söyler. Sonrasında hemen mikrofon ve kulaklığı kapatır. Cümleyi duyan kişi zincirleme şekilde başka bir arkadaşına aktarır. En son kişiye kadar bu devam eder ve son kişi işittiği cümleyi herkes duyacak şekilde söyler.

Sessiz Sinema: Bir tek mimikleriniz ve onay işaretleriniz ile oynayacağınız bu oyun için en az 4 kişi olmanız gerekmektedir. Rakip takımdan bir kişi size özel mesajla bir film adı yazacak. Sizde bu film adını takım arkadaşınıza anlatacaksınız. Verilen süre içerisinde bilirse puan kazanacaksınız.

İlk Gülen Kaybeder: Bu oyun için en komik hikayenizi anlatmalısınız. Kamera karşısında elleriyle yüzünü kapatmayan arkadaşlarınızdan kaç tanesini güldürürseniz o kadar puan kazanırsınız. Eğer kimse gülmezse eksi puan hanenize işler.

Görüntülü Konuşma Yaparken Oynanacak Oyunlar ( 2 Kişilik )

Grup şekilde oyun oynamanın zevki farklı olsa da en yakın arkadaşınızla da güzel birkaç oyun oynamanız mümkün olmaktadır. Özellikle birbirini çok yakından tanıyan iki kişi için bu oyunlar ekstra güzel zaman geçirmenizi sağlar.

  1. Kaldığım Harften Devam Et: Aslında çok basit olan bu oyun hem eğlenceli hem de beyninizi aktif şekilde kullanmanızı sağlıyor. Siz bir kelime söylüyorsunuz ve arkadaşınız o kelimenin son harfi ile başlayan yeni bir kelime söylüyor. Bu şekilde devam ediyor. Ancak eğer zor olmasını isterseniz bunu belirli bir kategori altında yapabilirsiniz Örn. (Hayvan, Bitki, Ülke)
  2. Akrostiş: Arkadaşınıza 2 dakika içinde şiir yazması için oldukça zor ve uzun bir isim verirsiniz. Bu süre içinde mantıklı cümleleri barındıran bir şiir yazarsa puan alır.
  3. Çizdiğim Şey Ne: Arkadaşınız için bir çizim yaparsınız. Bu eşya da olabilir, hayvan da olabilir tamamen size kalmış. En kısa sürede bilmesini sağlarsanız puan kazanırsınız.
  4. Gözünü Ayıran Kaybeder: En komik oyunlardan birisi budur. Arkadaşınız ile ekrandan birbirinize bakarsınız ve gözünü ilk ayıran kaybeder.
  5. İlk Gülen Kaybeder: Aynı şekilde arkadaşınız ile birbirinizin gözünün içine bakarsınız ve ilk gülen elenir.

Sevgiliyle Konuşurken Oynanacak Oyunlar

Pandemi gibi durumlardan ötürü çoğunlukla evlerde kaldık ve bu bizler için büyük engeller anlamına geldi. Özellikle sevgililer eskisi kadar sık görüşemedi. Hatta uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar için il sınırlarının kapanması gibi durumlar çok büyük zorluklara yol açtı. Tüm bu etmenlerden dolayı görüntülü konuşma hiç olmadığı kadar sık kullanılır hale geldi. İşte tam bu aşamada sevgiliyle konuşurken oynayabileceğiniz bazı oyunlardan bahsetmek istiyoruz.

  • Doğruluk Mu Cesaret Mi: Normal şartlar altında şişe çevirerek oynanan bu oyun online ortamda sıra ile oynanmaktadır. Kız ya da Erkek arkadaşınıza Doğruluk mu? Cesaret mi? diye sorup seçimine göre oyun ilerlemektedir.
  • Bu Hangi Şarkı: Partnerinize şarkı mırıldanıp hangisi olduğunu bilmesini sağlamalısınız. 1 dakika içinde kaç şarkı bilirse o kadar puan kazanırsınız.
  • Hangi Kelime: Karşınızdaki kişiye belirli bir kelimeyi baş harfini vererek sorarsınız. Ancak kelimenin devamını noktalar şeklinde getirirsiniz. 5 sessiz harf seçmesini söylersiniz. Sonrasında konuyu söylerseniz ve bilmesini beklersiniz.
  • Emoji İle Şarkıyı Bil: Uygun emojiler ile karşınızdaki kişinin hangi şarkıyı sorduğunuzu bilmeye çalışabilirsiniz. Bu en keyifli oyunlardandır.

Sadece Konuşarak Oynanan Oyunlar

Sadece konuşarak oynanan oyunların sayısı sınırlıdır. Fakat birkaç tane keyifli oyun ile hızlıca zaman geçirebilirsiniz. Bu oyunlar aynı zamanda Zoom, WhatsApp ve Facetime gibi görüntülü konuşma uygulamalarında da oynanabilmektedir. Şimdi sizlere fikir vermesi açısından bazı konu başlıklarından bahsedeceğiz ve siz bu şekilde istediğiniz gibi oyun türetebileceksiniz.

Örneğin, şarkı söyleme veya mırıldandığınız şarkıları bilme gibi oyunlar pek çok şekilde türetilebilir. Aynı zamanda isim, şehir ve hayvan gibi oyunları kağıda yazmak yerine sesli şekilde söyleyebilirsiniz. Bunun yanısıra tekerleme tekrarı yapma yarışması gibi şeyleri kolayca türetebilirsiniz.

WhatsApp’ta Arkadaşlarla Oynanacak Oyunlar

En çok kullanılan uygulamaların en baş sıraların yer alan WhatsApp ile arkadaşalarınız ile her an görüşebilirsiniz. Hatta gelen son güncellemeler ile birlikte kalabalık topluluk şeklinde görüntülü konuşbilirsiniz. Bu gibi bir durum oluşturuğunda da herkes avantajlarından faydalanmak istiyor. Sanki dışarıda buluşmuşsunuz gibi keyifli oyunlar oynayabilirsiniz. Bu oyunlardan bazıları şunlardır.

  • Doğruluk Mu? Cesaret Mi?
  • İlk Gülen Kaybeder
  • Kulaktan Kulağa
  • Bu Hangi Şarkı ( mırıldanarak oynanılır)
  • Gözünü İlk Kırpan Kaybeder

Bu oyunlar çok basit ve herkesin bildiği tür oyunlar olduğu için tek tek açıklaması yapılmadı. Ancak sizler bu gibi oyunlardan ilham alarak kendi eğlencenizi yaratabilirsiniz. Son olarak da Görüntülü konuşurken oynanacak oyunlar başlığımızda ki içeriklerin direkt görüntülü şekilde oynandığını bilmenizi istiyoruz. Online platformlardan oynanan oyunları işin içine katmadık ve çocukluğumuzun oyunları ile nostalji yapmak istedik. Ancak yakın bir zamanda Google üzerinden online oynabileceğiniz basit oyunlardan da bahsedeceğiz. Kaçırmak istemezsin hemen buraya basarak sitemiz ziyaret edebilirsiniz.