Kolajen insan vücudunda en çok bulunan proteindir. Bununla bilikte vücutta adeta bir yapıştırıcı görevi görerek bütün bağların bir arada tutulmasını sağlar. Bu nedenle özellikle yaşlılıkla birlikte cilt problemi yaşayan insanların ilk başvurduğu yöntem olmaktadır. Fakat bunun yanı sıra vücuda sağladığı pek çok katkı vardır. Şimdi dilerseniz temel olarak hangi durumlarla kolajen takviyesi alınmalı gelin birlikte Kolajen Nedir Ne İşe Yarar Kolajen Kaç Yaşından Sonra Kullanılır bakalım.

Kolajen Takviyesi Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılabilir?

Genel olarak yaşlanmaya bağlı durumlarda yüzdeki ve ciltteki problemler için kullanılıyor olsa da kolajen pek çok durum için yararlı bir proteindir. Hangi durumlarda kullanılır ve Kolajen ciltte ne iş yarar gelin bir bakalım.

  • Cilt bütünlüğünün korunması
  • Sağ ve Tırnak bütünlüğünün sağlanması
  • Eklem romatizması ve birçok eklem probleminde
  • Kas problemleri ve iyileşme aşamasında
  • Kemik erimesi gibi problemler de

Kolajen desteği almak yararlı olabilir. Bu gibi durumlar yaşıyorsanız Kolajen takviyesi içeren ve Sağlık Bakanlığından onaylı takviyeleri kullanabilirsiniz. Piyasa da en çok adını duyurmuş birkaç marka ise Voonka Kolajen , Solgar Kolajen , Farmasi kolajen‘dir. Bu gibi markalara internetten çok kolay ulaşılabiliyor fakat sizler mutlaka iyice araştırıp hatta bi doktor onayıyla bu gibi takviyeleri kullanmalısınız.

Kolajen Ciltte Ne İşe Yarar?

20’li yaşlardan sonra her yıl belirli oranda vücudumuzun bu elastik yapısı bozulur. Kolajen sürekli olarak azalmaya başlar ve özellikle 30’lu yaşların sonuna gelindiğinde ciltte sarkma , kaşıntı ve kuruma gibi pek çok şikayet oluşturur. Daha pek çok etkisi vardır fakat cildimiz üzerindeki temel etkileri bunlardır. Bu nedenle düzenli ve doktor kontrolünde kullanımında ne gibi sonuçlar alabilirsiniz gelin bunlara bir bakalım

  1. Tam olarak vücudun kendi ürettiği kada olmasa da sarkma problemini, cilde gerginlik kazandırarak belirli oranda azaltır veya durdurur.
  2. Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan ve sebebi farklı nedenlerle de olabilecek kuruma ve kaşıntı gibi problemlere, yine cildi besleyerek son verebilir.
  3. Geçmeyen yara izleri gibi problemlerin iyileşmesine destek olabilir.
  4. Yüzde oluşan kazayak gibi göz çevresi problemlerine çözüm sağlar.
  5. Eğer düzenli ve kararında kullanılırsa bağ dokusunu güçlendirdiği için gençlik havası katar.

Kolajen Aç Karnına Mı İçilmeli

Son dönemde o kadar fazla formda kolajen çıktı ki insanlar doğal olarak kolajenin nasıl içilmesi gerektiğini tam olarak anlayamadılar. Eğer sizler hap formunda olan kolejini aldıysanız reçetesinde yazıdığı gibi kullanabilirsiniz. Fakat eğer pek çok sporcunun da kullandığı suda çözünen formda kolajen kullanıyorsanız. 1 bardak suya 10 gr kadar kolajen ekleyip kullanabilirsiniz. Fakat ben tekrar hatırlamak isterim ki en iyi kullanım şekli doktorunuzun önerdiği şekildir. Fazla kolajen alımı vücutta bazı problemlere neden olabilir.

Kolajen Kaç Yaşından Sonra kullanılabilir?

Genel olarak kolajen eksilmesi 20’den sonra başlıyor dediysekte bu çok yavaş bir şekilde ilerler. 30 yaşınıza kadar rahatlıkla güzel bir ciltle gidebilirsiniz. Fakat 35 li yaşlara gelindiğinde vücutta yaklaşık %20 oranın bir kolajen azalması meydana gelir. Bu da artık yavaş yavaş gözle görülür problemlerin başlması anlamına gelmektedir.

Yani 30-35 yaş arasında eğer problem hissetmeye başladıysanız doktor kontrolünde kolajen takviyesi almaya başlayabilirsiniz.

Sıvı Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

Bu bahsettiğimiz takviyelerden farklı olarak sıvı kolajen takviyeside bulunmaktadır. Bu genellikle denizlerdeki canlılar ile elde edilir.Deniz ürünleri ve deniz anası gibi hayvanların yanı sıra kabuklu pek çok hayvan ve İnek kıkırdağı ile elde edilir. Kapsül olarak satılır ve içerisinde B vitamini, Çinko, C vitamini tarzında maddeler bulunur.

Nasıl Kullanılır?

Eğer tüp tarzında ise suya katıp içebilirsiniz. Fakat kapsül şeklinde ise o zaman hap gibi su ile birlikte içebilirsiniz.

Genel olarak yemek yemeden 1.30 saat önce alınması önerilir.

Kolajen İçeren Besinler ve Gıdalar

Beslenme alışkanlıklarınıza belirli besinleri ekleyerek kolajen arttırımını doğal olarak sağlayabilirsiniz. İşte kolajen alımınıza yardımcı olabilecek o besinler;

Kemik Suyu: Kemik suyu içerdiği prolin, glutamin gibi kolajenin yapısını oluşturan aminoasitler sayesinde vücuttaki dokuların onarımını sağlar.

Tavuk: Tavuk ve Hindi gibi diğer yağsız etler vücudun kolajen üretimini destekler. Çünkü hayvansal proteinleri vücut üretemez. Fakat bizleirn bunları alması çok önemlidir.

Midye: Çok fazla sayıda Bakır içerir. Vücudumuzun da kolajen sentezlemek için bakıra oldukça ihtiyacı vardır.

Turunçgiller: Bu besinler C vitamini bakımından zengindir ve kolajen üretimi için vücudun buna bolca ihtiyacı vardır.

Sarımsak: Vücudumuzun üretmeye çalıştığı ama stres ve UVB gibi ışınların engel olduğu kolajen sentezine antioksidan yapısından dolayı destek olur

Kolajen Zararlı Mı?

Vücuttaki kalsiyum değerleri gibi değerler mutlaka ölçülmeli ve bu doğrultu da kolajen kullanılmalıdır. Yoksa diğer herşey gibi fazla kullanımdan dolayı zarar görebiliriz. Hatta yanlış kullanım yorgunluğa, mide bulantısına ve kalp ritim bozukluğuna bile sebep olabilir.

*Bu nedenle tekrar belirtiyorum ki çok masum gibi görülse de bu gibi takviyeleri almadan önce mutlaka bir doktor kontrolünden ve kan tahlilinden geçmemiz gerekmektedir.*

Yazımızın sonuna gelirken bu gibi sağlıkla ilgili olan bilgilendirmeleri mutlaka iyi araştırıp doktorunuza danışmalısınız. Daha Kolajen Nedir Ne İşe Yarar Kolajen Kaç Yaşından Sonra Kullanılır. Tarzı içerik ve güncel indirimli katalog haberine bakmak isterseniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz.