Sakal Çıkarma Yöntemleri Tüm dünyada birçok erkeğin yaşadığı sorun. Sağlık açısından bir problem olmasa da psikolojik olarak etkisi olabilen sorunlardan biridir. Sakal boşluğu veya çok çok az sakal sahibi olma sorunudur. Bu problemle ilgili çeşitli operasyonlar vardır. Fakat pek çok kişi böyle bir nedenden bıçak altına yatmayı haklı olarak istemez. Peki doğal yollarla çözüm arayanlar ne yapmamalılar? Bu yazımızda kısaca sizleri sıkmadan buna değineceğiz.

Sarımsak Sürmek

Kesinlikle doğal dendiği zaman saç dökülmesi olsun ya da sakal köseliği olsun akla gelen ilk yöntem sarımsak veya sarımsak suyu oluyor. Sarımsağı soyun ve ufak bir tasta kaynatın. Ardından çıkan suyu bir kaba alın. Soğumasını bekleyin ve kesinlikle hakiki bir zeytin yağıyla birlikte ( zeytin yağı %85 sarımsak suyu %15 şekilde) sakalınızdaki boşluklara uygulayın. Fakat sakın bunu vücudunuzda 5-7 dakikadan fazla tutmayın çünkü bu seferde tahriş olabilirsiniz. Daha sonrasında güzel bir sabun ile yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Bunu haftada 1 kere yapın. Unutmayın sonuç almak için istikarlı olmasınız.

Jilet Vurmak

Hiç kuşku yok ki halk arasında sakal muhabbeti açıldığında ilk öneri. ”Sen jilet vursan nasıl gür sakalların olur” yanıtı olur. Aslına bakarsanız bu tabii ki de kesin bir sonuç vermez ama işe yaramıyor da diyemeyiz. Gün aşırı jiletle dikkatli şekilde traş olmak. Hali hazırda bulunan tüylenmeleri güçlendirecek ve boşluklarınızı bir nebze de olsa kapatacaktır. Fakat kök olmayan yerler için işe yaradığını söylememiz mümkün değildir.

Badem Yağı

Aslında bu yöntem kök olmayan yerde sakal çıkarmıyor ama olan güçsüz sakalları zamanla güçlendiriyor ve besliyor. Mantık olarak kalınlaşan sakallarınız ise karşıdan bakıldığında sanki sakallarınız daha gürmüş gibi görünmesin neden oluyor.

Okaliptus Yağı

Pek bilinmesede en etkili yöntemlerden biri doğanın bize bahşettiği ve her türlü soruna ilaç olan okaliptus bitkisinden geliyor. Uygulamak için ise aynı sarımsak mantığıyla. Yani 6/1 oranında Okaliptus yağı ve 6/5 oranında hakiki zeytinyağını karıştırın. Yüzünüzdeki sakalsız ve temizlenmiş olan bölgeye sürüp 10 dakika kadar bekleyin ve iyice durulayın.

Sakal Kaç Yaşına Kadar Çıkar

Bu sorunun yanıtı genel olarak 24 olarak bilinse de asıl faktör genetik yapınızdır. Yani babanız veya dayılarınız ortalama kaç yaşlarında sakallandıysa. Şuan nasıl bir sakala sahip ise sizde muhtemelen öyle bir sakala sahip olacaksınız.

17 Yaşındayım Sakallarım Çıkmıyor

En çok sorulan soru ise ergenliğin ortalarında sorulan 17 – 18 – 19 yaşındayım ama sakalım çıkmıyor sorusu. Unutmayın ki herkesin yapısı faklıdır. Kimisi 14 yasında sakal tıraşı olurken kimi birden 20 yaşında sakal patlaması yaşar. Tek yapmanız gereken ergenlik bitene kadar her zaman kıl kökünün gelebileceğini düşünüp rahatlamak.

Sakal Çıkarma Yöntemleri için son olarak belirtmemiz gerekir ki, biz her ne kadar doğal yöntemlerden bahsediyor olsakta. Doktora görünmekte ve bunun genetik mi yoksa başka altta yatan bir rahatsızlıktan mı kaynaklandığını bulmakta fayda var. Ayrıca pek çok klinik sakal ekimi yapıyor. Gerçekten psikolojinizi etkileyen bir durum ise ve yaşınız artık 25 yaş üstü ise iyi bir yerde sakal ekimi denemek yararlı olabilir. Daha fazla bilgilendiri yazı ve ayrıca kampanya bildirimleri için bizi takip etmeyi unutmayın.