Büyümeyen Köpek Cinsleri 2021 adlı yazımızda sizlere evlerinizde bakmanız için sahiplenebileceğiniz küçük köpek cinslerinden bahsedeğiz. Bu cinsler çoğu kişi için tatlı görünüyor olsa da, diğer büyük boyutlu köpeklere göre daha dikkatli ve özenli bakım gerektirdiğini unutmayalım. Eğer sizde sahiplenmeden önce bir araştırma yapayım diyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü bizler pek çok kaynaktan analizlerimizi yaptık ve sizinle paylaşıyoruz. Şimdi herkes hazırsa başlayalım.

Son bir kaç yıldır pek çok kişi büyümeyen köpek cinsi sahiplendirme sitelerine başvuruyor. Bu siteler her türden köpeğe ev sahipliği yaptığından dolayı pek çok seçeneğiniz var. Ama köpeğini sahiplendirmek isteyen kişilere sorulduğunda eğer büyümeyen bir köpeği varsa ona çok daha fazla ilgi olduğunu dile getirmekten kendini alamıyor. Peki bu kadar fazla ilgi olan bu köpekler hangi ırktan geliyor gelin birlikte bakalım.

Başlıca Ufak Köpek Türleri

Toy Poodle

Müthiş bir tatlığlığa sahip olan bu köpek ırkı, diğer kendi boyutlarındaki cinslerden daha ufak burun yapısına sahip olmasından dolayı ayrılıyor. Cinsleri biraz daha uzun buruna sahip oluyor. Diğer benzer türleri ise çok ufak burun yapısına sahip oluyor. Toy Poodle ise tam bu ikisinin arasında kalıyor. Kıvırcık tüyleri ile çok fazla dikkat çekiyor. Ne yazık ki belirtmeyiz, bu ırk satış olarak iyi gelir sağladığı için genellikle hayvan ticareti altında alışverişi yapılıyor.

Boyutu: 45-60 cm

Ağırlık: 1,5- 2,9 kilo

Ömür: 11-19 yıl

Chihuahua

Belirtmeliyiz ki en küçük köpek türleri arasında başı çeken Chihuahua ( şivava ) en akıllı köpek türlerinden de biridir. Postu genellikle kahvrengi ve siyah tonları olan Chihuahua’lar uzun kulakları ve sahiplerine aşırı bağlılığıyla dikkat çekmektedir. Öyle ki eğer bir Chihuahua sahibinden uzun bir süre ayrı kalırsa köpek depresyonu dediğimiz duruma bile girebilir. Özelliklerine gelecek olur ise;

Ağırlığı: 0,5 – 2,7 kg arasında

Boy: 15-24 cm

Ömür: 12-20 yıl

Yorkshire Terrier

Geldik en belalı köpeğimize. Bakmayın öyle diyoruz ama şimdiye kadar duyduğunuz bütün sahiplene ya da koruyan köpek türlerini unutun. Yorkshire Terrier eğer biri tarafından sahibine zarar gelirse bir dakika bile beklemeden direkt olarak saldırıya geçer. Bu nedenle boyu kısa olsa da bekçi köpeği olaakta geçer. Diğer köpeklerden ve insanlardan pek hoşlanmaz. Eğer beni ısırmaz deyip rahatsız edecek olursanız en kısa sürede ısırığa maruz kalmanız yüksek ihtimaldir. Bu kadar sizi korkuttuğumuza bakmayın, eğer evinizde bakmayı istiyorsanız bu köpek türü sahibiyle bir odanın içinde bile çıt çıkarmadan yaşar. Özellikleri kısaca şu şekildedir.

Ağırlığı ( ortalama ) : 3,5 kg

Boy: 18 cm

Ömür: 13- 16 arası

En Çok Aratılan Köpekler

Dachshund

Dachshund özellikleri bakımından diğer köpeklerden ayrılır. Genelde görev köpeğidir. Kazma işlerini çok sever ve inanılmaz zekidir. Eğer usulca yanaşırsanız sizinle iyi anlaşır. Fakat onun yanında sahibiyle fazla ilgilenirseniz kıskançlığı tutup sizi rahatsız edebilir. Sesi bildiğiniz bir kurt köpeği sesi kadar çok gelebilir. Apartman’da yaşayabilecek köpekler arasında yer alır Dachshund özellikleri ise şu şekildedir;

Ağırlığı: 7- 14 kg ( ortlama )

Boy: 25-35 cm

Ömür: 12-16 yıl

Malta Teriyeri

Uzun beyaz kürkü, ufak vücutu ve aşağıya kadar sarkan kulağı ile ünlü olan popüler köpekler arasındadır. Genel ruh hali olarak sakin ol bu köpekler tahrik edildiğinde yada sahibi tehdit altındayken hırçınlaşabilir ve karşısında pitbull olsa bile saldırıp havlayabilir. Apartmanda bakmanız da herhangi bir sakınca olmayan sakin köpeklerdendir. Özellikleri;

Ağırlığı: 3 – 4 kg

Boy: 20 – 25 cm

Ömür: 12-15 yıl

Pomeranian

Yazımızın son köpeğini en çok ilgi gören ve satışı çokça yapılan bir köpekle bitiriyoruz. Bunun her ne kadar doğru olduğunu düşünmesekte piyasada 20 bin liraya kadar satılan bu köpek ırkı büyük ilgi görüyor. Genellikle süs köpeği olarak bilinen bu ırk kendini yabancılara sevdimeyi hiç sevmez. Koyu sarımsı kürküyle bilinen bu dostumuz apartman yaşantısında oldukça uyum sağlayabilen türlerdendir.

Özellikleri;

Ağırlığı: 1,8 – 3,5 kg

Boyu: 20 cm

Ömrü 12-16 yıl

Büyümeyen Köpek Cinsleri ve Minyatür köpek ırkları yazımızın sonuna gelirken belirtmek istiyoruz ki lütfen köpekleri ticari kaynaklardan değil sahiplendirme sitelerinden alın. Köpeklerin bir can olduğunu ve sahiplenilden sonra sokağa atılmaması gerektiğini unutmayın.evde bakılabilecek büyümeyen köpek cinsleri kısaca bu kadardı diğer bloglarımızı okumak isterseniz de buradan bize ulaşabilirsiniz.