Search Engine Optimization yani SEO Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu olarak bilinmektedir. Kendi içerisinde ikiye ayrılan SEO, site içi ve site dışı SEO olarak bölünmektedir. Sitenizin içerisinde yapılan düzenlemeler ayrı, dışında yapılan düzenlemeler apayrıdır. Dilerseniz SEO nedir daha detaylı inceleyelim.
Site İçi Optimizasyonu Neleri Kapsar?
Birçok aşaması olan site içi SEO maddeler halinde sizlerle. 11 tane aşaması bulunan site içi SEO nedir ve nasıl yapılır? Sizlere en detaylı sunmuş bulunmaktayız. Dilerseniz birlikte inceleyerek öğrenelim.
• Sitemap: Web site haritanızı xml uzantılı bir dosya olarak düşünebilirsiniz. Başarılı olabilmek için bu dosya kurgusunu yapmak şarttır.
• SEO Dostu URL: Paylaşılan içerikte anahtar kelime içeren URL olmalıdır. Bu da SEO’da “SEO Dostu URL” olarak adlandırılmaktadır.
• Robots.txt: Web sitenizin sayfalarını tek tek arama motorları tarafımdan taranması işlemine Robots.txt denmektedir.
• Meta Etiketler: SERP arama sonuç sayfalarında çıkan başlık, açıklama ve arama motoru kriterlerine göre tasarlanması işlemidir.
• Anahtar Kelime Planlaması Ve Araştırması: Anahtar kelime araştırması ve planlaması bir içeriğin olmazsa olmazıdır. En çok kullanılan uygulamalar ise Semrushi Ahref ve Neilpalet UbberSuggest’tir.
• İçerik: Web sitenizin etkileşim alabilmesi için düzenli olarak paylaşım yapmalısınız. Yapmış olduğunuz paylaşımlardaki yapı bütününe de içerik adı verilmektedir.
• Görsel Optimizasyonu: Paylaşılan içerikler görseller ile muhakkak desteklenmelidir. Bu şekilde paylaşım yapıldığında çok daha fazla etkileşim alacaktır.
• Site İçi Bağlantılar: Kendi web siteniz içerisinde ziyaretçilerinizin bir paylaşımdan başka bir paylaşıma geçiş yapabileceği bağlantılara site içi bağlantılar adı verilmektedir.
• Site Hızı: Araştırmalarda da görüldüğü üzere bir web sitesi ne kadar hızlı olursa aldığı ziyaretçi sayısı da o kadar fazla olmaktadır. Üstelik sitede kalma süreleri de uzayacağı için bu size artı puan olarak geri dönüş sağlayacaktır.
• Kullanıcı Deneyimi (UX): Ziyaretçilerinizin web sitenize girme kararından başlayarak, arama motorundan çöküş yapma süre zarfı içerisindeki tüm detayları size aktarmak sistemdir.
• Mobil Uyumlu Site: Günümüzde tüm araştırmaları ellerimizden düşürmediğimiz cep telefonlarımızdan yaptığımızı göz önüne alırsak, bir sitenin en önemli özelliklerinden biri mobil uyumlu olmaları diyebiliriz.
Site Dışı Optimizasyonu Neleri Kapsar?
Gelelim site dışı SEO nedir? Web sitenizin içerisinde yapmış olduğunuz düzenlemelerin yanı sıra dışında yapacağınız da 4 aşama bulunmaktadır. Dilerseniz site dışı SEO nasıl yapılır birlikte inceleyerek öğrenebiliriz.
• PR Çalışmaları: Bizim dilimizde halkla ilişkiler bölümü olarak geçen lakin ingilizcesi Public Relation olan PR çalışmaları bir web site için oldukça önemlidir. Dışarıdan müdahale ile sesinizi duyurmak, basın, medya gibi mecralarda tanınmak sizlere çok daha fazla ziyaretçi olarak geri dönecektir.
• E-Posta Pazarlaması: Reklam ya da ticari bilgileri göndermek için web sitenize ait bir E-Posta adresi almak ziyaretçi ya da müşterilerinizin gözünde sizleri çok daha resmî gösterecektir.
• Sosyal Medya: Günümüzde sosyal medyanın sandığımızdan çok daha fazla gücü vardır. Bu yüzden web sitenize ait Facebook, Instagram, Twitter ya da YouTube hesabı olması sizlere daha çok ziyaretçi sayısı olarak geri dönecektir.
• Blacklink: Tıpkı site içi bağlantısında olduğu gibi site dışından da kendi web sitenize bağlantı kurabilmeniz mümkündür. Başka bir web sitesinden kendi web sitenize tek tık ile bağlantı kurabilirsiniz.
Hüseyin Tekin İle Dijital Web Çözüm Hizmetleri (h2)
Günümüzde HTekin dijital web çözüm ile SEO hizmeti almak artık çok kolay. Hemen web sitemize girerek çok daha detaylı bilgilere sahip olabilir ve daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.