Hepimiz dişlerimizi doğal olarak nasıl beyazlatacağımızı bilmek isteriz. Üstüne üstlük bu fikirler aklımızdan hiç çıkmaz. Ancak bunu yaptırmak başka bir meseledir. Sert beyazlatıcı şeritler ve macunlar pek istediğimizi vermiyor. Bu nedenle bu yazımızda Ev Yapımı Doğal Beyazlatıcı Diş Macunu Nasıl Yapılır inceledik. Çoğu mağazadan satın alınan beyazlatma kitinde bulunan toksinler olmadan kendi ev yapımı beyazlatıcı diş macununuzu oluşturun.

 Böylece inatçı lekeleri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda ağız kokusunu önler ve zararlı bakterileri azaltır. En iyi yanı, yapımı 10 dakikadan az sürüyor ve cam kavanozda üç aya kadar kolayca saklanabiliyor. Muhteşem gülümsemelere sahip bu zarif reklamlar oldukça çekici olabilir, fakat yapay beyazlatmadan kaçınmanızı öneririm. Klor dioksit gibi kimyasal beyazlatıcılar hassasiyete, diş eti tahrişine ve yanmasına ve kalıcı mine hasarına neden olabilir. Kısacası evinizde yaparak daha güvenli olduğunuda bilmiş olursunuz.

Evde Doğal Diş Macunu Nasıl Hazırlanır?

Doğal beyazlatıcı macun yapmak için hindistancevizi yağını yaklaşık 5 dakika boyunca eritin. Erimiş yağı ocaktan alın ve bir macun oluşturmak için kabartma tozu ve nane esansiyel yağı ile karıştırın. Daha sonra bir kavanoza dökün ve kuru ve serin bir yerde saklayın. Kullanmaya hazır olduğunuzda, diş fırçasına bir kuruş büyüklüğünde macun sürün. Dişlerinizi 1-2 dakika dairesel hareketlerle nazikçe fırçalayın, ardından suyla durulayın. Çamaşır sodası nasıl yapılır? Bu macunu haftada 2-3 kez veya gerektiği gibi kullanın. Doğal diş macunu yaparken hindistancevizi yağı çok etkili. Birçok faydasını göreceksiniz.

Evde Doğal Diş Macunu Yapmanın Faydaları

Saf hindistancevizi yağı, diş çürümesine ve oyuklara neden olan bakterileri savuşturmaya yardımcı olmak için antimikrobiyal özellikler taşır.

Bu hindistancevizi yağını ağzınızdaki toksinleri atmak için birebir diyebiliriz. Hatta diş eti iltihabı riskini azaltabilir.

ayrıca doğal bir nane tazeliği patlaması eklerken bakterilerle savaşır ve ağızınıza ferahlık verir.

Doğal Beyazlatıcı Diş Macunu Tadı Nasıldır?

Doğal diş macunu geleneksel kadar tatlı olmayabilir ve köpürme etkisine sahip olmayabilir. Fakat istediğiniz verimi alacağınıza inanıyorum.

Doğal ve Organik Malzemelerle Diş Macunu Nasıl Yapılır?

Hindistancevizi yağı

Doğal antimikrobiyal, antienflamatuar ve antifungal özelliklere sahip hindistan cevizi yağıdır. Ayrıca dişleri çürüklere karşı korur ve kolayca bulunur

Karbonat

Kabartma tozunun doğası, ağız boşluğunun pH’ını nötralize eder. Bu kimyasal aynı zamanda dişlerdeki lekeleri çıkarmak için hafif aşındırıcı özelliklere sahiptir.

Deniz tuzu

Deniz tuzunun özelliği, onu doğal bir diş macununun iyi bir bileşeni yapar.

Guar sakızı

Guar sakızı, toz halde bulunan ve koyulaştırıcı madde görevi gören bir bezelye bitkisidir. Ayrıca diş macunundaki diğer bileşenleri de sabit tutar.

Evde Diş Macunu Nasıl Yapılır

1. Kabartma tozu ve su içeren diş macunu

  • Bir çay kaşığı kabartma tozu alın
  • Bir damla uçucu yağlar ekleyin
  • Birkaç damla su ekleyin

2. Karbonat, tuz ve su içeren diş macunu

  • Bir çorba kaşığı kabartma tozu alın
  • Bir yemek kaşığı doğal tuz ekleyin
  • Üç damla uçucu yağ ekleyin
  • Birkaç damla su ekleyin

3. Kabartma tozu ve hindistancevizi yağı içeren diş macunu

  • İki yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin
  • iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin
  • On damla esans yağı ekleyin

Ev Yapımı Doğal Diş Macununda Hangi Maddelerden Kaçınılmalıdır?

  • Gliserin – kullanım için güvenli olmasına rağmen, mine yüzeyinde remineralizasyon sürecini engelleyebilecek ince bir tabaka oluşturduğuna inanılmaktadır.
  • Sakarin – genellikle yapay bir tatlandırıcı olarak kabul edilir. Kanserojen özelliklere sahip olabilir
  • Florür – diş çürüklerini engeller, ancak daha büyük oranlarda toksik olabilir
  • Propilen glikol – bir emülgatör görevi görür. Ciltte, gözlerde veya akciğerlerde tahrişe ve ayrıca organ toksisitesine yol açabilir
  • Triklosan – antibiyotik direncine ve endokrin bozukluklarına neden olabilir. Ayrıca kanserojen özelliklere sahiptir
  • Sodyum lauril sülfat (SLS) – son derece bağımlılık yapar ve aftlara neden olabilir. Ayrıca tat değişikliğine de neden olabilir
  • Hidrojen peroksit – dişeti ve ağız dokularında hasara yol açabilir
  • Eklenen renkler gibi yapay bileşenler – uzun vadede nörolojik endişelere neden olabilir

Ev Yapımı Doğal Beyazlatıcı Diş Macunu Nasıl Yapılır yazdık. Son olarak bu ve benzeri yazılarımızı okumak isterseniz hemen buraya tıklayabilirsiniz.